Author picture

Dit bericht is gepubliceerd door Fortelle

Wie houdt er niet van een zelfgebakken bananenbrood? Lekker, vullend én ook nog eens goed voor je darmflora met WholeFiber.

Bananenbrood recept met extra vezels van WholeFiber

Ingrediënten: 

-200 gram amandelmeel
-3 bananen
-3 eieren
-2 eetlepels honing
-1 eetlepel kaneel
-1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
-Snufje zout
-2 handen ongebrande noten
-2 eetlepels WholeFiber witlofwortel vezels

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel. Pureer 2 bananen, de 3 eieren en honing tot een glad mengsel. Voeg het mengsel bij de droge bestanddelen en roer goed door. Hak de noten in kleine stukjes, voeg WholeFiber toe en spatel door het beslag. Bedek een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Snijd de overgebleven banaan in dunne repen en druk ze voorzichtig in het beslag. Bak de cake in ongeveer 45 minuten. Hij is gaar als een prikker er schoon en droog uitkomt. De cake kan je het beste in aluminiumfolie buiten de koelkast bewaren. 

Verbeter je darmflora en algehele gezondheid met prebiotische vezels

Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijke, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen.