Over Ons

Onze Missie: De gezondheid van iedereen versterken vanuit de basis, elke dag weer

Iedereen wil gezond zijn en lekker in zijn vel zitten. Daar kan je soms best wat hulp bij gebruiken, want waar begin je? Hoe krijg je grip op je dieet, gezondheid en kwaliteit van leven? Onze filosofie is wat dat betreft heel simpel: begin bij de basis.

Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde darmen met een gevarieerde darmflora dé sleutel zijn tot gezondheid en welzijn. Daarom gaan we letterlijk back to the roots met onze 100% natuurlijke en duurzame geteelde witlofwortel. Zijn unieke variatie van krachtige prebiotische vezels versterkt jouw darmflora, elke dag weer.

Hoe het begon

WholeFiber is opgericht in 2017 met de liefde voor de bijzondere gezondheidseigenschappen van witlofwortel. Fred Kaper (Oprichter en CEO van WholeFiber) en Willem de Vos (Hoogleraar Microbiologie) zijn de initiatiefnemers achter WholeFiber. Rijk als de witlofwortel is aan maar liefst vier prebiotische vezels ((inuline, pectine, hemi-cellulose en cellulose), wisten Willem en Fred dat de vezels van de witlofwortel een krachtige én natuurlijke manier is om onze darmflora te voeden en onze gezondheid te versterken.

Founders WholeFiber

Ons doel: dagelijks tekort aan vezels oplossen

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels voor gezonde darmen is minstens 30 gram per dag, maar de gemiddelde Nederlander haalt nog niet eens de helft. Een dagelijks tekort aan vezels kan lijden tot zogenoemde welvaartsziekten, zoals overgewicht, chronische buikklachten, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer. Wij zetten ons in om deze gezondheidsproblemen op natuurlijke wijze terug te dringen. Dit doen we door het voor iedereen makkelijk te maken om elke dag voldoende gezonde vezels te eten. Dagelijks twee eetlepels WholeFiber geven je 8-10 gram extra gezonde vezels.

Gezonde darmen, essentieel voor je welzijn

Een gevarieerde darmflora is essentieel voor een goede gezondheid en welzijn. Door de darmflora te versterken kun je darmproblemen oplossen en voorkom je herhaling van klachten. Een speciaal type voedingsvezel is daarbij onmisbaar: Prebiotica. Prebiotische vezels zijn essentieel om de goede bacteriën die leven in onze darmen goed hun werk te laten doen. Deze bacteriën helpen je jouw immuunsysteem te versterken, belangrijke vitaminen te leveren en je fysiek en mentaal fit te laten voelen. Lees hier meer over de positieve werking van prebiotica.

Geschikt voor iedereen, puur natuur uit de Flevopolder

Onze unieke, gedroogde witlofwortel telen en drogen we met liefde en zorg in de Flevopolder. Het door onszelf ontwikkelde productieproces houdt de gezonde vezels helemaal intact en minimaliseert de bitterheid van de groente. Het resultaat: gezonde, smakelijke en crunchy voedingsvezels. Ideaal om toe te voegen aan elk gerecht! Geschikt voor iedereen. Glutenvrij, vegetarisch, GMO-vrij en allergenen vrij.

Wetenschappelijk onderbouwd

WholeFiber werkt samen met verschillende instituten en Universiteiten, waaronder Wageningen University & Research en Maastricht University, om samen de werking van witlofwortel met gedegen onderzoek te onderbouwen. Met resultaat! Inmiddels lopen er verschillende onderzoeken die het positieve effect van regelmatige inname van de witlofwortel vezels van WholeFiber op de gezondheid laten zien. Wij blijven verder onderzoek uitvoeren en publiceren op het gebied van darmgezondheid. Download onze whitepaper (EN).

WholeFiber voor persoonlijk en zakelijk gebruik

Voor thuis

Bestel gemakkelijk online en ontvang jouw WholeFiber snel thuis.

wholefiber pack transparant

Zakelijk bestellen

Neem contact met ons op voor de voordelen in zakelijk bestellen.

Food Industry

Neem contact met ons op voor de voordelen in zakelijk bestellen.

Team WholeFiber is in 2024 aanwezig bij de volgende events:

3 februari

Glutenvrije markt, glutenvrijemarkt.com (Leiderdorp)

2 maart

Glutenvrije markt, glutenvrijemarkt.com (Leiderdorp)

7 maart

Derde Webinar voor professionals over prebiotische vezels, microbioom en (pre)diabetes – van 13:00 tot 14:00 uur

14 maart

NESPEN – 16e Nationale voedingscongres in Veenendaal

23 maart

Glutenvrij beurs, NCV (Vlijmen)

9 april

DCN Academie, Diëtisten Coöperatie Nederland (Veenendaal)

31 mei

VGBC 2024: microbioom, Beurs en congres voor gezondheidsprofessionals (Houten)

5 juni

Voeding NL congres Voeding en het brein (Ede)

20 juni

Vierde Webinar voor professionals over intrinsieke vezels en darmgezondheid

29 juni

Holland Pharma – Health Experience

9 oktober

Diëtisten Coöperatie Nederland (Veenendaal)

oktober

Vijfde WholeFiber webinar (titel volgt)

ntb

Glutenvrij beurs – datum/plaats volgt nog

16/17 november

Internationale Therapeutenbeurs (Houten)