Over Ons

Onze Missie: De gezondheid van iedereen versterken vanuit de basis, elke dag weer

Iedereen wil gezond zijn en lekker in zijn vel zitten. Daar kan je soms best wat hulp bij gebruiken, want waar begin je? Hoe krijg je grip op je dieet, gezondheid en kwaliteit van leven? Onze filosofie is wat dat betreft heel simpel: begin bij de basis.

Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde darmen met een gevarieerde darmflora dé sleutel zijn tot gezondheid en welzijn. Daarom gaan we letterlijk back to the roots met onze 100% natuurlijke en duurzame geteelde witlofwortel. Zijn unieke variatie van krachtige prebiotische vezels versterkt jouw darmflora, elke dag weer.

Hoe het begon

WholeFiber is opgericht in 2017 met de liefde voor de bijzondere gezondheidseigenschappen van witlofwortel. Fred Kaper (Oprichter en CEO van WholeFiber) en Willem de Vos (Hoogleraar Microbiologie) zijn de initiatiefnemers achter WholeFiber. Rijk als de witlofwortel is aan maar liefst vier prebiotische vezels ((inuline, pectine, hemi-cellulose en cellulose), wisten Fred en Willem dat de vezels van de witlofwortel een krachtige én natuurlijke manier is om onze darmflora te voeden en onze gezondheid te versterken. 

WholeFiber team back

Ons doel: dagelijks tekort aan vezels oplossen

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels voor gezonde darmen is minstens 30 gram per dag, maar de gemiddelde Nederlander haalt nog niet eens de helft. Een dagelijks tekort aan vezels kan lijden tot zogenoemde welvaartsziekten, zoals overgewicht, chronische buikklachten, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer. Wij zetten ons in om deze gezondheidsproblemen op natuurlijke wijze terug te dringen. Dit doen we door het voor iedereen makkelijk te maken om elke dag voldoende gezonde vezels te eten. Dagelijks twee eetlepels WholeFiber geven je 8-10 gram extra gezonde vezels.

Gezonde darmen, essentieel voor je welzijn

Een gevarieerde darmflora is essentieel voor een goede gezondheid en welzijn. Door de darmflora te versterken kun je darmproblemen oplossen en voorkom je herhaling van klachten. Een speciaal type voedingsvezel is daarbij onmisbaar: Prebiotica. Prebiotische vezels zijn essentieel om de goede bacteriën die leven in onze darmen goed hun werk te laten doen. Deze bacteriën helpen je jouw immuunsysteem te versterken, belangrijke vitaminen te leveren en je fysiek en mentaal fit te laten voelen. Lees hier meer over de positieve werking van prebiotica.

Lees meer over de werking van prebiotische vezels

Geschikt voor iedereen, puur natuur uit de Flevopolder

Onze unieke, gedroogde witlofwortel telen en drogen we met liefde en zorg in de Flevopolder. Het door onszelf ontwikkelde productieproces houdt de gezonde vezels helemaal intact en minimaliseert de bitterheid van de groente. Het resultaat: gezonde, smakelijke en crunchy voedingsvezels. Ideaal om toe te voegen aan elk gerecht! Geschikt voor iedereen. Glutenvrij, vegetarisch, GMO-vrij en allergenen vrij.

WholeFiber team

Wetenschappelijk onderbouwd

WholeFiber werkt samen met verschillende instituten en Universiteiten, waaronder Wageningen University & Research en Maastricht University, om samen de werking van witlofwortel met gedegen onderzoek te onderbouwen. Met resultaat! Inmiddels lopen er verschillende onderzoeken die het positieve effect van regelmatige inname van de witlofwortel vezels van WholeFiber op de gezondheid laten zien. Wij blijven verder onderzoek uitvoeren en publiceren op het gebied van darmgezondheid. Download onze whitepaper (EN).

WholeFiber voor persoonlijk en zakelijk gebruik

Voor thuis

Bestel gemakkelijk online en ontvang jouw WholeFiber snel thuis.

Bekijk product

Zakelijk bestellen

Neem contact met ons op voor de voordelen in zakelijk bestellen.

WholeFiber 5 Potten Bundel
Voor Professionals

Food Industry

Neem contact met ons op voor mogelijkheden voor de Food Industry.

For Food Industry (EN)

Team WholeFiber is in 2023 aanwezig bij de volgende events:

16 februari Foodx Neon event in World Food Center Roots
17 februari WholeFiber is deelnemer in het project “Buikbelang” (initiatief van MaagLeverDarmStichting, Wageningen Universiteit en UMC Groningen)
22 en 23 maart
Digestive Disease Days (DDD) Nederlandse Vereniging voor Gastro-Enerologie (NVGE). WholeFiber is aanwezig als spreker: Titel: Dried chicory root – the intrinsic way to health. The positive health effects of a high-fiber product on bowel function, fecal microbiota and short-chain fatty acid production in prediabetes.
31 maart DCN academy
1 april Ondernemersdag ontmoetingspark Dronten ondernemersdag
15 april De Nederlandse Coeliakie Vereniging: Gluten vrij markten /events
18 april Diëtistendag Nederlandse Vereniging van diëtisten
21 april WholeFiber webinar Een gezonder microbioom: de rol van prebiotische vezels in darmgezondheid
2 juni VGBC2023 | Beurs en congres voor gezondheidsprofessionals
20 en 21 juni Food Inspiration Days
1 juli Holland Pharma Health Experience
8 juli Food en Fun Streetfair World Food Center Ede
Diabeteszorg congres voor diabetes verpleegkundige
Groentecongres
7 oktober Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten, presentatie over effect van WholeFiber op de darmgezondheid
18 en 19 november Internationaal Therapeuten beurs