De makkelijke keuze voor gezond en vezelrijk eten

Het eten van meer vezels is bewezen effectief om de gezondheid te verbeteren. Het is nog nooit eerder zo makkelijk geweest: WholeFiber bevat een combinatie van vier verschillende prebiotische vezels, waardoor een verbetering van darm microbioom voor meer mensen bereikbaar is.

Wat is WholeFiber?

WholeFiber™ is een groente en een 100% natuurlijke plantaardige vezel. Het bevat alle goede nutriënten en prebiotische vezels die van nature aanwezig zijn in de witlofwortel. WholeFiber is minimaal bewerkt, wat betekent dat de vezels niet worden geëxtraheerd en de groente zelf wordt gebruikt. Het resultaat is een puur natuur groente met een prebiotisch vezelgehalte van 85%.

Wat doet
WholeFiber?

Verbetering van stoelgang – weerstand – bloedglucose – darm microbioom – leaky gut – verzadiging

De gezondheidseffecten van WholeFiber zijn getest in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.

Boost de gezondheid met WholeFiber

Voel je fit

WholeFiber heeft een neutrale smaak en is makkelijk toe te voegen aan de dagelijkse maaltijden. Het boost de groei van de gunstige darmbacteriën die essentieel zijn voor de fysieke en mentale gezondheid. WholeFiber versterkt het immuunsysteem en verlaagd het risico op levensbedreigende ziektes zoals hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes mellitus type 2. Twee eetlepels WholeFiber leveren al 8.5 gram extra vezel per dag.

Verbeter de stoelgang

Bijna 1 op de 5 mensen heeft last van obstipatie en in veel gevallen verbeteren de klachten wanneer er meer vezels wordt gegeten. WholeFiber bevat zowel oplosbare vezels (die het volume vergroten) en onoplosbare vezels (die er voor zorgen dat de ontlasting sneller door de darmen gaat). Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat WholeFiber de stoelgang verbeterd en constipatie verminderd (Puhlmann et al 2022).

 

Strijd tegen diabetes mellitus type 2

Meer dan 800 miljoen mensen lopen risico om type 2 diabetes mellitus te ontwikkelen vanwege een ongezonde leefstijl. Het eten van meer vezel is een cruciale stap om het risico op type 2 diabetes te verlagen of zelfs om te keren. WholeFiber maakt het makkelijk om meer vezel te eten en de aanbeveling van 30-40 gram per dag te halen. Het eten van meer vezels verlaagd ook het risico op obesitas en er zijn indicaties dat het de insuline sensitiviteit verbeterd. Er zijn sterke aanwijzingen dat een extra inname van 15 g vezel de cardio-metabole risicofactoren van volwassenen met (pre)diabetes verlaagd (Reynolds et al 2020).

Waarom WholeFiber

WholeFiber…

…kan worden gebruikt bij iedere maaltijd: voeg de crunchy cubes toe aan je ontbijt, over de salade, in de soep of in de maaltijd. Op onze social media vind je recepten of download ons receptenboekje (binnenkort online). Twee tot eetlepels per dag levert 10 gram vezel.

…is een 100% natuurlijke gedroogde groente, vrij van allergenen, gluten en en lactose, en niet genetisch gemodificeerd.Onze wortelen worden geteeld in de Nederlandse polders, van traditioneel en organisch gegroeide witlof wortel (chicory root), dat zowel inuline als drie andere vezels en andere goede nutriënten bevat.

…beïnvloed het darm microbioom en metabolisme wat is aangetoond in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Doordat de prebiotische vezels in intacte plantcellen aanwezig zijn, wordt WholeFiber door de gehele dikke darm gefermenteerd door de goede darmbacteriën. Een gezond microbioom draagt bij aan een gezond leven.

…heeft eenkleine ecologische voetafdruk en is duurzaam geteeld. Het is gemaakt van traditioneel en organisch geteelde groente die direct van het veld gedroogd worden. 100% puur natuur, 100% groente