De makkelijke keuze voor gezond en vezelrijk eten

Het eten van meer vezels is bewezen effectief om de gezondheid te verbeteren. Het is nog nooit eerder zo makkelijk geweest: WholeFiber bevat een combinatie van vier verschillende prebiotische vezels, waardoor een verbetering van darm microbioom voor meer mensen bereikbaar is.

Koop WholeFiber online

Wat is WholeFiber?

WholeFiber™ is een groente en een 100% natuurlijke plantaardige vezel. Het bevat alle goede nutriënten en prebiotische vezels die van nature aanwezig zijn in de witlofwortel. WholeFiber is minimaal bewerkt, wat betekent dat de vezels niet worden geëxtraheerd en de groente zelf wordt gebruikt. Het resultaat is een puur natuur groente met een prebiotisch vezelgehalte van 85%.

Wat doet
WholeFiber?

Verbetering van stoelgang – weerstand – bloedglucose – darm microbioom – leaky gut – verzadiging
De gezondheidseffecten van WholeFiber zijn getest in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.
De gezondheidseffecten van WholeFiber

Boost de gezondheid met WholeFiber

WholeFiber has a neutral taste and is easy to include in your everyday meals. It boosts the growth of beneficial gut bacteria, which are essential to your physical and mental health. WholeFiber strengthens your immune system, reduces the risk of life-threatening diseases such as coronary heart disease, colorectal cancer and diabetes type-2.

Voel je fit

WholeFiber heeft een neutrale smaak en is makkelijk toe te voegen aan de dagelijkse maaltijden. Het boost de groei van de gunstige darmbacteriën die essentieel zijn voor de fysieke en mentale gezondheid. WholeFiber versterkt het immuunsysteem en verlaagd het risico op levensbedreigende ziektes zoals hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes mellitus type 2. Twee eetlepels WholeFiber leveren al 8.5 gram extra vezel per dag.

Verbeter de stoelgang

Bijna 1 op de 5 mensen heeft last van obstipatie en in veel gevallen verbeteren de klachten wanneer er meer vezels wordt gegeten. WholeFiber bevat zowel oplosbare vezels (die het volume vergroten) en onoplosbare vezels (die er voor zorgen dat de ontlasting sneller door de darmen gaat). Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat WholeFiber de stoelgang verbeterd en constipatie verminderd (Puhlmann et al 2022).

Improve bowel movement Almost 1 in 5 people suffer from constipation, and in many cases increasing fiber intake can provide relief. WholeFiber contains both soluble fiber (which gives stool bulk) and insoluble fiber (which speeds up the stool’s movement through the bowel system. Clinical trials have demonstrated that WholeFiber increases the regularity of stools and helps prevent constipation.
Fight diabetes type-2 Over 800 million people are at risk of developing type 2 diabetes because of an unhealthy diet and lifestyle. Eating more fiber is a crucial step towards reducing that risk and may even reverse the effects of the disease. WholeFiber makes it easy to consume the recommended 40 g of fiber a day. It reduces the risk of obesity and there are strong indications that it improves insulin sensitivity.

Strijd tegen diabetes mellitus type 2

Meer dan 800 miljoen mensen lopen risico om type 2 diabetes mellitus te ontwikkelen vanwege een ongezonde leefstijl. Het eten van meer vezel is een cruciale stap om het risico op type 2 diabetes te verlagen of zelfs om te keren. WholeFiber maakt het makkelijk om meer vezel te eten en de aanbeveling van 30-40 gram per dag te halen. Het eten van meer vezels verlaagd ook het risico op obesitas en er zijn indicaties dat het de insuline sensitiviteit verbeterd. Er zijn sterke aanwijzingen dat een extra inname van 15 g vezel de cardio-metabole risicofactoren van volwassenen met (pre)diabetes verlaagd (Reynolds et al 2020).

Waarom WholeFiber

WholeFiber…

…kan worden gebruikt bij iedere maaltijd: voeg de crunchy cubes toe aan je ontbijt, over de salade, in de soep of in de maaltijd. Op onze social media vind je recepten of download ons receptenboekje (binnenkort online). Twee tot eetlepels per dag levert 10 gram vezel.

…is een 100% natuurlijke gedroogde groente, vrij van allergenen, gluten en en lactose, en niet genetisch gemodificeerd. Onze wortelen worden geteeld in de Nederlandse polders, van traditioneel en organisch gegroeide witlof wortel (chicory root), dat zowel inuline als drie andere vezels en andere goede nutriënten bevat.

beïnvloed het darm microbioom en metabolisme wat is aangetoond in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Doordat de prebiotische vezels in intacte plantcellen aanwezig zijn, wordt WholeFiber door de gehele dikke darm gefermenteerd door de goede darmbacteriën. Een gezond microbioom draagt bij aan een gezond leven.

…heeft een kleine ecologische voetafdruk en is duurzaam geteeld. Het is gemaakt van traditioneel en organisch geteelde groente die direct van het veld gedroogd worden. 100% puur natuur, 100% groente

Bekijk hoe WholeFiber werkt in het lichaam

Gezondheidseffecten

Het mechanisme achter WholeFiber

In het kort: WholeFiber verbeterd het darm microbioom door meer van de goede nutriënten te leveren zodat de goede bacteriën kunnen gedijen. Omdat WholeFiber minimaal bewerkt is, bevat het veel intrinsieke vezels (lees hier meer over) waardoor het geleidelijk wordt afgegeven in de darmen en het de distale darm (laatste deel) bereikt. Er zijn indicaties dat vezels daar de meeste gezondheidseffecten kunnen bewerkstelligen.

Onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken hebben bevestigd dat WholeFiber de groei van gunstige bacteriën bevorderen. Deze bacteriën produceren korte ketenvetzuren (KKV, zoals butyraat) die een cruciale en goed gedocumenteerde rol spelen in het bevorderen van de gezondheid. Ze beschermen de darmwand en het lichaam tegen schadelijke bacteriën en bevorderen de verzadiging. Ze reguleren ook het immuunsysteem van het lichaam, waarvan 70% zich bevind in het maagdarm kanaal. Recente onderzoeken laten zien dat inuline ook extra bescherming tegen virussen kan bieden – mogelijk zelfs tegen Covid-19.

Onze missie:
het herstellen van de gebroken band tussen mensen en de darmbacteriën

Prebiotische vezels zijn essentieel om de unieke relatie tussen mensen en bacteriën die leven in ons maagdarmstelsel te herstellen en te behouden.

Deze unieke samenwerking heeft ons veel gebracht voor miljoenen jaren. Wij bieden de bacteriën een plaats om te leven. Zij helpen ons om het voedsel te verbeteren, ons immuunsysteem te versterken, belangrijke vitaminen te leveren en ons fysiek en mentaal fit te voelen.

Echter, bij honderden miljoenen mensen is deze waardevolle relatie in gevaar. Ongezonde eetgewoontes beroven de bacteriën van de nutriënten die ze nodig hebben. Dit schaadt het darm microbioom en maakt mensen kwetsbaarder voor infecties, obesitas en levensbedreigende ziektes.

WholeFiber’s missie is om deze relatie te herstellen. Zodat meer mensen controle hebben over hun dieet, gezondheid en kwaliteit van leven.

WholeFiber wordt geproduceerd in Nederland

info@wholefiber.nl

Koop WholeFiber online > of neem contact met ons op

Download hier documenten over WholeFiber:

Flyer WholeFiber

Poster WholeFiber 

Receptenboekje WholeFiber

WholeFiber is produced in The Netherlands.