[/vc_column]

3 Tips om af te vallen met vezels

Wil je graag op een gezonde manier blijvend afvallen? Voedingsvezels helpen je om gezond en makkelijk af te vallen op natuurlijke wijze. Onze voedingsdeskundigen hebben 3 fijne tips voor je om te helpen afvallen!

  • Makkelijk
  • Gezond
  • Goed vol te houden

Oorzaken overgewicht

Ongezond eten met weinig vezels

Ongezond eten met weinig vezels

Te weinig bewegen

Te weinig bewegen

Te weinig slapen

Te weinig slapen

Stress

Stress

Bijwerking medicatie

Bijwerking medicatie

Als afvallen niet lukt… je bent niet de enige!

Zo’n 50% van de mensen heeft last van overgewicht en de oorzaken daarvoor zijn divers, vaak is het een combinatie van factoren. Strenge diëten en intensief sporten werken helaas vaak maar tijdelijk omdat ze lastig vol te houden zijn. Wanneer je daarna je normale voedingspatroon oppakt vliegen de kilo’s eraan door het jo-jo effect. Heel frustrerend! 

Hoe dan wel? Gezond afvallen

Gezond afvallen betekent blijvend afvallen met een gezonde levensstijl die bij jou past. Met een paar simpele tips lukt het afvallen wel, zelfs op je buik. Wist je dat het eten van voldoende voedingsvezels helpen bij gewichtsverlies? Vezels, in het bijzonder prebiotische vezels, dragen bij aan een gezond gewicht omdat ze goed zijn voor je darmflora en bloedsuikerspiegel. Daarnaast zijn voldoende eiwitten en genoeg slaap van belang.

Tip 1: Verhoog je dagelijkse vezel inname

De aanbevolen hoeveelheid vezels per dag is 30 tot 40 gram, maar de gemiddelde Nederlander haalt nog niet eens de helft. Wil je afvallen en buikvet verliezen? Verhoog dan de hoeveelheid (prebiotische) vezels in je voeding. Vezels geven je een langdurig vol gevoel waardoor je automatisch minder trek hebt. Vezels vind je in groenten, fruit, peulvruchten, noten en in volkoren producten zoals zilvervliesrijst, havermout en quinoa. Zet deze dus regelmatig op het menu.

Prebiotische vezels, jouw geheim om af te vallen

Er zijn twee type vezels; onoplosbare vezels die o.a voorkomen in volkoren producten en prebiotische vezels in groenten en fruit. Beide helpen ze je op hun eigen manier om af te vallen. Onoplosbare vezels in volkoren producten zoals havermout en quinoa nemen in de maag en darmen vocht op waardoor je langer vol zit. Prebiotische vezels in groenten en fruit doen nog wat extra’s en zijn daarmee hèt geheim om af te vallen.

Vezels voor een gezonde darmflora

Prebiotische vezels nemen niet alleen vocht op maar dienen ook als voeding voor gunstige darmbacteriën in de darmen. Deze bacteriën maken in ruil daarvoor stoffen aan die onder andere de verzadiging en de bloedsuikerspiegel reguleren. Belangrijke factoren om succesvol af te vallen. Door voldoende prebiotische vezels te eten verbetert de darmflora waardoor deze ook meer slank makende bacteriën gaat bevatten.

Tip 2: Eet eiwitten als ontbijt

Eet elke ochtend voornamelijk eiwitten zoals een omelet met groenten, gekookte eieren met wat rauwkost, yoghurt met wat fruit en ongebrande noten of een smoothie met proteïnepoeder. Voor een extra boost kan je daarnaast nog prebiotische vezels toevoegen met 1 eetlepel WholeFiber.

Eiwitten blijven langer in de maag zitten en geven langdurig een vol gevoel. Ze zorgen ook dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft en dat betekent minder snaaibuien.

Tip 3: Slaap voldoende

De laatste en misschien wel de prettigste van de 3 tips om af te vallen: Zorg dat je elke nacht zo’n 7 tot 8 uur slaapt. Door te weinig slaap wordt de aanmaak van verzadigingshormonen zoals leptine verstoord. Hierdoor krijg je meer trek in ongezonde voeding en kom je makkelijker aan in gewicht.

Met voldoende voedingsvezels op jouw gezonde gewicht komen

Met het voedingsvezel prebiotica supplement van WholeFiber wordt op een gezond gewicht komen óf blijven een stuk makkelijker! Strooi de knapperige stukjes gedroogde witlofwortel over je maaltijden, van ontbijt tot diner en voeg zo eenvoudig meer prebiotische vezels toe aan je dagelijkse voeding. Bekijk hier gezonde en lekkere recepten met WholeFiber.

``Het verbetert mijn darmflora en daardoor voel ik me fitter. Ook nog eens wat kilo's afgevallen.``

Leonie

``Superfijn, het is lekker crunchy, voegt echt iets toe in de salade en in mijn ontbijtgranen of yoghurt. Ik heb een plattere buik doordat ik een regelmatiger stoelgang heb, na jaren getob. Geweldig dat ik jullie gevonden heb.``

Marianne

``Voel me fitter en kan iedere dag naar het toilet.``

Jantine

``Lekker knapperig en voel het verschil in mijn buik, platter en rustiger. Fijn product.``

Patricia