Bananenbrood vol vezels
Wie houdt er niet van een zelfgebakken bananenbrood? Lekker, vullend én ook nog eens goed voor je darmflora.
Ingrediënten:
- 200 g amandelmeel
- 1 tl (wijnsteen) bakpoeder
- Snufje zout
- 1 el kaneel
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 2 el honing
- 2 handen ongebrande noten, grof gehakt
- 2 el WholeFiber
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Meng in een kom het amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel.
- Pureer 2 van de 3 bananen samen met de eieren en honing tot een glad mengsel.
- Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door tot een samenhangend beslag.
- Voeg ook de noten en WholeFiber toe en spatel door het beslag.
- Giet het beslag in het cakeblik. Snijd de overgebleven banaan in dunne repen en druk deze voorzichtig bovenop het beslag.
- Bak het bananenbrood ±45 minuten, tot een prikker er schoon en droog uitkomt.
- Laat afkoelen en bewaar het bananenbrood het liefst in aluminiumfolie buiten de koelkast.
Verbeter je darmflora en algehele gezondheid met prebiotische vezels
Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijke, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen.
