Author picture

Dit bericht is gepubliceerd door WholeFiber

Kruidnoten (glutenvrij)

Kruidnoten horen bij de feestdagen, maar dat betekent niet dat ze niet gezond kunnen zijn! Deze glutenvrije kruidnoten met WholeFiber zijn een heerlijke, vezelrijke variant van de klassieke traktatie. Door amandelmeel te gebruiken zijn ze licht en knapperig, terwijl kokosbloesemsuiker en speculaaskruiden zorgen voor die herkenbare warme smaak. Dankzij WholeFiber voeg je extra voedingsvezels toe, zodat je op een verantwoorde manier kunt genieten bij de koffie of thee. Het deeg is makkelijk te maken en in slechts 35 minuten heb je een grote hoeveelheid kruidnoten die iedereen zal verrassen.

🍃Ingrediënten (+/- 80 kruidnoten): 

  • 115g amandelmeel
  • 60g kokosbloesemsuiker
  • 11g WholeFiber
  • 5 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 50g roomboter, gesmolten
  • 4 el (amandel)melk
  • 1 tl vanille extract

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Voeg de droge ingrediënten samen in een mengkom. Voeg de gesmolten boter en de melk toe en meng ze tot een samenhangend deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan wat meer melk toe. Is het deeg te vochtig? Voeg dan wat meer amandelmeel toe.
  3. Rol het deeg in lange dunne slierten en snijd deze in stukken van ongeveer 1 cm. Rol de stukjes tot een balletje en leg deze op de bakplaat. Druk ze nog een beetje plat voordat je ze de oven in schuift.
  4. Bak de kruidnoten voor circa 15-25 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen.

Verbeter je darmflora en algehele gezondheid met prebiotische vezels

Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijke, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen.