Soft-Baked Ontbijtkoekjes
Deze vezelrijke ontbijtkoekjes zijn zacht, licht zoet en ideaal als gezond ontbijt of snack voor onderweg. Gemaakt met banaan, volkoren- en kokosmeel, rozijnen, pompoenpitten en een schepje WholeFiber, krijg je eenvoudig extra voedingsvezels binnen.
Met deze prebiotische vezels ondersteun je op een makkelijke manier je spijsvertering en begin je de dag voedzaam. Perfect voor iedereen die op zoek is naar een gezonde snack of vezelrijk ontbijt dat snel en simpel te maken is.
🍃Ingrediënten (+/- 6 koekjes):
- 1 rijpe banaan
- 3 eetlepels zuivelspread (light)
- 1 ei
- 4 eetlepels honing
- 1 theelepel vanillearoma
- 40 gram kokosmeel
- 60 gram volkoren tarwemeel
- 5 gram baksoda
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 el WholeFiber
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pel de banaan en prak deze fijn. Meng in een kom de banaan met de zuivelspread, het ei, de honing en het vanillearoma.
- Spatel daarna het kokosmeel, het volkorenmeel en de baksoda erdoor.
- Vervolgens schep je de rozijnen, de pompoenpitten en de WholeFiber door het deeg.
- Verdeel het deeg in zes bolletjes en druk ze plat tussen je handen.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
- Laat de koekjes na het bakken even afkoelen.
Verbeter je darmflora en algehele gezondheid met prebiotische vezels
Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijke, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen.