[/vc_column]

Verstopping darmen oplossen

Verbeter je spijsvertering op natuurlijke wijze met prebiotische vezels!

Ontdek WholeFiber
  • 100% Natuurlijk
  • Brengt de darmflora in balans
  • Wetenschappelijk onderbouwd

Symptomen darmproblemen

opgeblazen

opgeblazen

persen

persen

harde ontlasting

harde ontlasting

buikpijn

buikpijn

obstipatie

obstipatie

Obstipatie, je bent niet de enige!

Zo’n 10 tot 30% van de mensen heeft wel eens last van obstipatie. Iedereen heeft zijn eigen ontlastingspatroon. De een gaat elke dag, de ander wat minder. Bij constipatie gaat het poepen moeizaam en is de ontlasting hard of bestaat uit losse keuteltjes. De buik kan daarbij ook opgeblazen zijn of pijnlijk aanvoelen. De darm voelt verstopt aan. Een heel vervelend probleem!

De belangrijkste oorzaken van obstipatie

  1. Te weinig vezels eten
  2. Te weinig drinken
  3. Te weinig bewegen

Vezelrijk eten

Voldoende vezels in combinatie met vocht zijn belangrijk voor een regelmatige stoelgang. Vezels trekken vocht aan in de darm en zorgen dat de ontlasting meer volume krijgt en daardoor makkelijker door het darmkanaal beweegt. Vezels vind je in volkoren producten, groenten en fruit. De aanbevolen hoeveelheid vezels per dag is 30 tot 40 gram, maar de gemiddelde Nederlander haalt nog niet eens de helft.

Oplosbare versus onoplosbare vezels

Er zijn twee type vezels; onoplosbare vezels die o.a voorkomen in volkoren producten en oplosbare vezels in groenten en fruit. Onoplosbare vezels trekken vocht aan in de darm en geven de stoelgang volume, zodat deze makkelijker door de darm beweegt.

Oplosbare vezels, ook wel prebiotische vezels genoemd, dienen als voeding voor gunstige darmbacteriën en verbeteren de spijsvertering en stoelgang. Beide zijn belangrijk voor de stoelgang. Oplosbare of prebiotische vezels hebben daarnaast ook een gunstig effect op de darmflora en algehele gezondheid. Ze helpen je niet alleen bij het oplossen van verstopping van de darmen, maar ook bij het voorkomen van darmklachten in de toekomst!

Prebiotische vezels krachtvoer voor je darmflora

Prebiotische vezels dienen als krachtvoer voor je darmflora. Dit type vezels wordt door gunstige bacteriën in de dikke darm gebruikt als voedingsbron. Door voldoende prebiotische vezels te eten, kunnen deze bacteriën optimaal gedijen en verschillende gunstige effecten op de darmgezondheid uitoefenen.

Je darmflora, ook wel microbioom genoemd bestaat uit biljoenen bacteriën, gisten en schimmels. Deze micro-organismen hebben een grote invloed op hoe jij je voelt. Zo houden ze o.a. de darmwand gezond en trainen ze het immuunsysteem. Hierdoor word je minder snel ziek en herstel je sneller. Zorg je goed voor de goede bacteriën in je darmen, dan komt dat je gehele gezondheid ten goede.

Gezond microbioom

 

 

 

 

Duurzame oplossing verstopping darmen

Gunstige bacteriën maken o.a. stoffen aan die de darmen stimuleren, waardoor de ontlasting makkelijker komt. Verstopping van de darmen oplossen met prebiotische vezels is een duurzame oplossing. Doordat ze helpen je darmflora te verbeteren, verhelp je obstipatie nu en voorkom je deze in de toekomst. Maar hoe pak je het aan als je meer vezels wilt eten? WholeFiber helpt je op weg door je dagelijkse vezel inname eenvoudig te verhogen.

Makkelijk meer natuurlijke vezels eten

Met WholeFiber wordt gezond eten en vitaal blijven een stuk makkelijker! Strooi de knapperige stukjes gedroogde witlofwortel over je maaltijden, van ontbijt tot diner en voeg zo meer natuurlijke vezels toe aan je dagelijkse voeding.

100% Natuurlijke vezels

WholeFiber bestaat uit 100% natuurlijke vezels, waarvan 85% uit prebiotische vezels (waaronder inuline, pectine, hemi-cellulose en cellulose). Een hoeveelheid van 10 tot 15 gram per dag, gelijk aan 2 tot 3 eetlepels, heeft al bewezen positief effect (link naar onderzoek / EN).

``Het verbetert mijn darmflora en daardoor voel ik me fitter. Ook nog eens wat kilo's afgevallen.``

Leonie

``Gebruik de WholeFiber nu een aantal maanden. Darmwerking is goed vooruitgegaan. Ben medicijn movicolom aan het afbouwen. Hopelijk straks niet meer nodig.``

John

``Wat een opluchting, met WholeFiber kan ik eindelijk weer makkelijker naar de wc.``

Els

``Lekker knapperig en voel het verschil in mijn buik, platter en rustiger. Fijn product.``

Patricia