Author picture

Dit bericht is gepubliceerd door WholeFiber

Als je op zoek bent naar een product met vezels dan kan je tegenwoordig  kiezen uit vele varianten. Vezels worden vaak geadviseerd en gebruikt bij obstipatie om de stoelgang te verbeteren. Maar waar doe je goed aan, zit er bijvoorbeeld verschil tussen de verschillende soorten vezels die ze bevatten? Wat maakt WholeFiber anders? In dit artikel duiken we er dieper op in.

Wat zijn vezels eigenlijk?

Vezels komen van nature voor in de celwanden van plantaardige producten zoals groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten en zaden. Je dunne darm kan vezels niet verteren.
Vezels vallen onder de koolhydraten maar leveren geen energie aan je lichaam. Wel zijn vezels ontzettend belangrijk voor een gezonde spijsvertering en je gezondheid in het algemeen. Vezels staan er vooral om bekend obstipatie te verhelpen maar hebben nog tal van anders gezondheidsvoordelen.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels voor een volwassen vrouw is 30 gram, voor een man is dat 40 gram.

Verschillende soorten vezels

Niet alle vezels zijn hetzelfde, er zijn verschillende type vezels met ook weer hun eigen effecten op je spijsvertering en gezondheid.

Niet prebiotische vezels

Dit type vezels wordt niet gefermenteerd in de darmen, met andere woorden je darmbacteriën kunnen dit type vezels niet als voedingsbron gebruiken. Dit soort vezels trekt vocht aan in de dikke darm en zorgt dat ontlasting volumineuzer wordt en makkelijker door de darmen beweegt.
Niet prebiotische vezels vind je onder andere in: volkorenbrood, bruine rijst, zilvervliesrijst, havermout en zemelen. Ook psylliumvezels die in veel vezelpreparaten zitten waaronder Metamucil vallen onder de niet prebiotische vezels.

Prebiotische vezels

Prebiotische vezels dienen in de dikke darm als voedingsbron voor bacteriën die deze vezels omzetten (fermenteren) in allerlei gunstige stoffen.
Prebiotische vezels zitten onder andere in: groenten, fruit en peulvruchten zoals: artisjokken, witlof, witlofwortel, asperges, linzen en bananen.

De meeste voedingsmiddelen bevatten een combinatie van niet prebiotische en prebiotische vezels. Beide type vezels hebben verschillende effecten op de spijsvertering en gezondheid.

Dit maakt WholeFiber anders dan andere vezelproducten

  • Prebiotische vezels
  • Makkelijk in gebruik
  • Meer gezondheidsvoordelen naast het verbeteren van de stoelgang
  • Wetenschappelijk onderbouwd

Prebiotische vezels

In tegenstelling tot de meeste vezelpreparaten met psyllium of glucomannan bevat WholeFiber prebiotische vezels.

Prebiotische vezels worden door de darmbacteriën gebruikt als voedingsbron en vallen daarmee onder de prebiotica. Gunstige bacteriën in de dikke darm fermenteren deze vezels en zetten ze om in allerlei goede stoffen voor de gezondheid waaronder butyraat.
Butyraat heeft meerdere belangrijke gezondheidsbevorderende effecten in de darmen en de rest van het lichaam. Zo is het van belang voor een gezonde darmwand.

Prebiotische vezels verbeteren de stoelgang en de samenstelling van de darmflora waardoor deze meer gunstige bacteriën gaat bevatten. Dit type vezels zorgt ook voor een vermindering van het hongergevoel en heeft een positief effect op de bloedglucosespiegel. Ze dragen bij aan de controle en preventie van diabetes type twee.

We gebruiken voor WholeFiber een natuurlijke bron van prebiotische vezels: de witlofwortel. Witlofwortel bevat maar liefst 85% prebiotische vezels en is daarmee de rijkste natuurlijke bron van dit type vezels. De witlofwortel voor WholeFiber komt van Hollandse bodem en drogen we zorgvuldig.

Makkelijk in gebruik

WholeFiber is in tegenstelling tot andere producten makkelijk in gebruik. Geen gedoe met sachets of het innemen van capsules. Het is lekker knapperig en je strooit het makkelijk over je yoghurt, smoothies, salades en nog veel meer! Kijk hier voor heerlijke recepten.

Meer gezondheidsvoordelen dan alleen betere stoelgang

WholeFiber draagt bij aan een regelmatige stoelgang die makkelijk komt, maar dat is niet het enige! Doordat de prebiotische vezels de darmflora verbeteren geeft het meer gezondheidsvoordelen dan andere vezelpreparaten. Het zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, helpt bij het afvallen, ondersteunt een positieve stemming en stimuleert de aanmaak van butyraat.

Lees hier: 5 redenen om meer prebiotica te eten.

Wetenschappelijk onderbouwd

Na de gezondheidsvoordelen van WholeFiber zijn meerdere onderzoeken gedaan en ook lopen er op dit moment studies. Met resultaat! Download hier onze whitepaper met de verschillende positieve uitkomsten of koop prebiotische vezels direct online.

 

WholeFiber 3 Potten Bundel

Verbeter je darmflora met prebiotische vezels

Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijk, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen.

Bekijk hier