Author picture

Dit bericht is gepubliceerd door Fortelle

Vezelrijke appelkoekjes

Geen tijd voor een ontbijt of zin in een gezond tussendoortje? Deze verrukkelijke appelkoekjes zitten boordevol vezels! Dit recept van WholeFiber is ideaal voor het hele gezin. Maak er gerust veel van, want ze zijn op voordat je er erg in hebt…

 

Ingrediënten appelkoekjes recept (+/-15 stuks)

  • 150 g amandelmeel
  • 50 g kokosmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 4 el WholeFiber
  • 3 el erythrol (of kokosbloesemsuiker)
  • 2 el honing
  • 100 g roomboter, gesmolten
  • 3 middelgrote appels, geschild en geraspt
  • 3 eieren
  • 1/2 vanillestokje

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom het amandelmeel, kokosmeel, zout, bakpoeder, kaneel, WholeFiber en erythritol.
  3. Meng in een andere kom de honing, gesmolten roomboter, appelrasp, eieren en het merg van het vanillestokje.
  4. Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door tot een samenhangend deeg.
  5. Vorm met je handen circa 15 balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat. Druk de balletjes voorzichtig plat tot koekjes.
  6. Bak de koekjes ±45 minuten tot ze goudbruin en stevig zijn. Laat volledig afkoelen.

 

Tips & bewaren

  • Bewaar de koekjes enkele dagen in een koekblik of afgesloten Tupperware.
  • Serveer eventueel met een likje zure room of crème fraîche voor extra smaak.
  •  

Verbeter je darmflora met prebiotische vezels

Met WholeFiber voeg je op een makkelijke én lekkere manier extra voedingsvezels toe aan je koekjes en andere maaltijden. WholeFiber, gedroogde witlofwortel, is 100% natuurlijk, glutenvrij en van Hollandse bodem. Het geeft een heerlijk, knapperige bite en bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen. Lees meer over de werking van prebiotica in het artikel: 5 redenen om meer prebiotica te eten.